Поки у школах окупованого лівобережжя немає більшості вчителів, уроки для старшокласників проводять російські військові.

У Верхньосірогозькій школі, наприклад, учнів 9 – 11 класів днями вчили представники окупаційного Нижньосірогозького «районного» військкомату. Як повідомила у соцмережах окупаційна адміністрація, «під час зустрічі з учнями інструктори військової служби за контрактом РВК ознайомили хлопців зі спорядженням військовослужбовця, подивились і обговорили відеофільм про призначення, основні тактико-технічні характеристики, загальну будову, порядок встановлення і знешкодження основних зразків пістолета-кулемета, про призначення, бойові властивості і будову ручних осколкових гранат.У ході практичної бесіди старшокласники ознайомились з загальною характеристикою і будовою, послідовністю розбирання і збирання автомата Калашникова АК-47».

Розбирати і збирати автомат, а також надавати долікарську допомогу в умовах бойових дій вчили старшокласників Круглоозерської школи Голопристанського «муніципального округу». Організував навчання відділ молодіжної політики окупаційної адміністрації, провели його ветеран окупаційного МНС і інструкторки «молодої гвардії єдиної Росії».

А в окупаційній Скадовській школі № 1 ввели урок з дрон-рейсінгу. FPV-дрони для навчання надав путінський «фонд культурних ініціатив».

Боротьбі з підводними, наземними і повітряними дронами учнів 8 – 17 років окупанти обіцяють навчити і під час гри «Зарница 2.0», яку хочуть провести на лівобережжі.

Дітям організатори гри планують «дати імпульс до прагнень, розвинути почуття причетності до загальної справи, самодисципліну заради загальної перемоги, почуття відповідальності перед своєю командою і перед своєю країною».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!