У мережі поширюють фото жінок, які тримають великий синьо-жовтий прапор. У публікаціях дописують, що світлину зробили під час мітингу організації «Марсель-Одеса» на сходах до станції вокзалу Сен-Шарль у Марселі (Франція).

Пропагандисти наголошували, що акція бцім обурила місцевих жителів, які почали топтати та паплюжити український прапор. «Мабуть, французам українці вже сильно набридли, якщо вони готові так робити з “державним” прапором», — коментують пропагандисти. Однак це — неправда.

Аналітики VoxCheck зазначають, що нема жодної інформації про подібний інцидент під час акції. «Обурених» французів могли просто вигадати пропагандисти. Адже на офіційній сторінці організації «Марсель-Одеса» у фейсбуці можна знайти відповідне фото, яке використовують фейкороби у своїх публікаціях. У підписі до неї голова спілки Наталія Добрянська звітує про проведену акцію та зазначає, що одесити люблять сходи до станції Сен-Шарль, тому що вони нагадують їм Потьомкінські сходи в Одесі. Проте ні в підписі до фотографії, ні в коментарях до допису немає жодної згадки про інцидент з паплюженням прапора.

Причому також в українських і у французьких медіа немає ніякої інформації про такі інциденти під час акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!