За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури мешканця регіону визнано винним у колабораціонізмі та державній зраді (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України). Вирок суду – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік підтримав окупантів. Він допомагав російським військовим орієнтуватися на місцевості та просуватися територією Великоолександрівської та Високопільської громад. Також вів розвідувальну діяльність спрямовану на захоплення, знищення особового складу, техніки та позицій ЗСУ. Чоловік «зливав» окупантам українських патріотів серед. Переміщуючись населеними пунктами, вказував на помешкання людей, які, за його словами, надавали допомогу Силам оборони України та нібито зберігали у себе військове спорядження, зброю або мали матеріальні цінності, які необхідно вилучити на потреби окупаційних військ.
Зловмисник демонстрував свою прихильність до країни-агресора та закликав людей переходити на бік ворога. Наразі чоловік під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!