45 мільярдів рублів буде виділено на розробку програм виховання громадян окупованих територій «на основі традиційних російських духовно-моральних цінностей». Про це повідомив «Центр національного спротиву». Доручення розробити такі програми дав, буцімто, сам фюрер Путін. «Мова йде про розробку програм промивання мізків на основі псевдоісторії з метою подальшої мілітаризації населення росії, а у випадку населення ТОТ – зміни самоідентифікації жителів».
А поки гроші ще виділяються, така робота вже давно ведеться. Особливо активізувалась вона під час святкування 80-річчя утворення Херсонської області. Колаборанти у своїх привітаннях, якщо і говорили з цього приводу про Україну, то лише у негативному ключі. Наприклад, фейковий губернатор Володимир Сальдо написав у Телеграм наступне: «Символічно, що сьогодні, коли Херсонська область повернулась до складу великої російської сім’ї, історія повторюється. Ми знову відновлюємо регіон, який десятиліттями розкрадався українськими властями і західними кураторами». Про те, що багато років сам тоді був у владі, сказати «забув».
А в окупаційних школах з приводу ювілейної дати провели відкриті уроки.

У Гаврилівській Каланчацького «муніципального округу», наприклад, вчитель історії Кривцов майже весь урок розповідав учням дев’ятих-одинадцятих класів про «розквіт» Херсонщини у складі російської імперії, повісивши на дошку малюнок п’ятикласників з зображенням росіянки і українки, які взялись за руки, і написом «Наша сила в единстве». Більшого блюзнірства і уявити важко!
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!