Фейковий сенатор Ігорь Кастюкєвіч слів на адресу керівництва і армії України не добирає – називає їх у Телеграмі виключно «київською хунтою» і «фашистами».

«З ким воюють фашисти? – виливає чергову порцію огидної брехні у своєму каналі. – З військовими? Ні. Вони воюють з мирними жителями, з інфраструктурою (яка може, не дай Боже, стати нормальною), з мостами, дорогами і МФЦ».

Мало зрозуміло, що окупант хотів сказати у дужках. Визнає, що не хоче, аби інфраструктура стала нормальною? Інакше до чого тоді те «не дай Боже»? Хоча, незважаючи на бажання Кастюкєвіча, нормальною інфраструктура при окупантах все ж не стане.

Погляньте, наприклад, на ці фотографії «ремонту» доріг у Голопристанському «муніципальному окрузі». Цей той ремонт, який, нагадаємо, голова окупаційного уряду Херсонської області Андрєй Алєксєєнко називав «наймасштабнішим за останні 40 років»!

Те саме зі школами. Взяти, наприклад, Генічеську школу № 3, про яку неодноразово писав NewDay ua.

Телеграм-канал «Осведомлённый Геническ» опублікував лист, який хоч і написав анонім, але виглядає правдою. Лист великий, тож зацитуємо основні моменти: «Стояла цілком придатна споруда, де вчився увесь мікрорайон і багато дітей з центру міста. Хтось вирішив, що вона потребує ремонту… І тут почалось! Всередині знесено все. Замінюються пристойні склопакети на склопакети найнижчої якості, стіни обшиваються вагонкою – вогненебезпечним матеріалом – у дитячому закладі! Кладеться на підлогу з мармурової крихти – підлогу, яка відповідає всім стандартам – плитка, слизька плитка! Підвіконня з найдешевшого пластику вже продірявлені самими ж будівельниками… Пристойний паркан зрізається і вивозиться… замість нього з’являється тюремна решітка… Змінилось декілька бригад будівельників, виконробів та ін. А у школі, як і раніше, бардак… Спочатку під школою стояли машини з номерами «старих» регіонів. Красиві, дорогі. Потім, коли ці «виконроби» накрались і благополучно звалили, з’явились машини скромніші, але теж з номерами «старих» регіонів. Вони теж зникли. Зараз машинки з місцевими номерами чи навіть ще українськими, працює декілька малоліток. Таке враження, що це бурсаки з 17 училища, типу, проходять практику…»

Ні, не для того прийшли російські окупанти на Херсонщину, щоб будувати. Зовсім не для того.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!