Про кадровий голод на лівобережжі писано-переписано. Дуже малий відсоток вакансій окупантам вдалось закрити за рахунок росіян (в основному, лікарів і вчителів), які приїхали на окуповану Херсонщину у надії розбагатіти. Але більшість посад так ніхто і не обійняв, а спеціалісти окупантам потрібні буквально в усіх сферах.
Так, окупаційна адміністрація Каховки (яка, нагадаємо, базується далеко від лінії фронту – у Тавричанці) шукає на роботу юриста та провідних спеціалістів у відділи інфраструктури і по роботі з житловим фондом. Зрозуміло, що першою і основною вимогою є громадянство країни-агресора. Зарплату в оголошенні, яке помістили у соцмережі, обіцяють «достойну». Окупаційний «Облводоканал» шукає слюсаря для роботи у селах Каховського району. Крім російського паспорта, вимагають документи, які підтверджують постановку на військовий облік в окупаційному військкоматі. Генічеський окупаційний військкомат оголосив про набір цивільних співробітників для роботи на посадах старших помічників військових комісарів з правової, фінансово-економічної роботи, професійного психологічного відбору і відбору на військову службу за контрактом, а також помічника начальника відділення. Зарплата, за словами роботодавців, складатиме від 18000 до 25000 рублів. 
Окупаційний багатофункціональний центр (аналог нашого ЦНАПу) шукає спеціалістів по роботі з громадянами у Каланчацькій, Чаплинській, Новотроїцькій і Генічеській філіях. Пропонують «достойну заробітну платню і повний соцпакет». Для роботи у Новоолексіївці Генічеського району потрібні машиніст-екскаваторник і тракторист. Оскільки спеціальності дефіцитні, жодних вимог в оголошенні не висувають. Окупаційна шляхова машина станція у тій самій Новоолексіївці шукає монтера (обіцяють оклад від 25425 до 58632 рублів), слюсаря-ремонтника (36921 – 61535 рублів), кранівника і машиніста залізнично-будівельної машини (обом по 36921 – 67048 рублів), електрогазозварника (36921 – 61535 рублів). В окупаційну Новоолексіївську школу № 1 потрібен радник директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими об’єднаннями. Обіцяють «цікаву роботу, повний соцпакет за законами РФ, довгу відпустку і достойну заробітну плату».
В окупаційний БК «Меліоратор» у Каховці потрібні завгосп, заступник директора, спеціаліст з кадрів, головний інженер, художній керівник. У будинок культури у Зеленому Поді – звукорежисер. У Дмитрівку того ж Каховського району – бібліотекар. У Новій Каховці окупанти шукають бухгалтера, програміста, кухара і охоронника. Про вимоги в оголошенні не повідомляється, зате від електрогазозварника вимагають російське громадянство. 
Вищу освіту і грамотну мову повинен мати перекладач документів на російську, який потрібен в окупаційній Каланчацькій адміністрації. В автошколу у Каланчаку потрібен водій легкового автомобіля. Від претендента вимагають трирічний водійський стаж і відсутність шкідливих звичок. Окупаційний Каланчацький РЕЗ шукає майстра, електромонтера, економіста, інженера і контролерів. Від останніх не вимагають жодного диплому про освіту.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!