«За багато років нашої «вільної України» ми втратили почуття патріотизму, ми втратили почуття любові до батьківщини», – ледве не плакав на відкритті музею «героїв СВО» в окупаційній Скадовській школі № 1 «голова адміністрації Скадовського муніципального округу» Олександр Дудка.

Словосполучення «низький уклін», яке завжди звучить у його незграбних промовах, цього разу було адресовано педагогам-колаборантам. Як і нагадування: «У цих стінах з 1 по 11 клас якщо ми зараз дамо відчути людям почуття патріотизму, почуття обов’язку і почуття любові до батьківщини, виростуть справжні патріоти».
«Діти розповідали біографії загиблих воїнів і їх подвиги на фронті, спогади про них рідних і близьких, після чого вшанували пам’ять про героїв хвилиною мовчання», – повідомила окупаційна адміністрація.
Про «героїв», які за обіцяні великі гроші поїхали в чужу країну вбивати ні в чому не винних людей, на стендах окупаційного музею написали з теплотою та ще і від імені їх матерів.

«Експозиція розповідає про вісьмох Героїв Вітчизни і протитанковому взводі, який був сформований у ході мобілізації у вересні 2022 р.» – пояснив у Телеграм фейковий сенатор Ігорь Кастюкєвіч. І продемонстрував зразки стендів.
«Ваня був справжнім солдатом, захисником, опорою для близьких», – написано про одного «героя». «Перед тим, як відправитись на СВО після проходження підготовки, Алєксєй дивився фільм про Суворова. Йому завжди подобались фільми і книги про патріотизм, героїзм і ВВВ» – про другого. Ще про одного написали, що він любив малювати у дитсадку сонячних зайчиків… То чого ж ці «добрі», «веселі» і «позитивні» поїхали вбивати? Про одного з них написано, що він не хотів, «щоб танки з фашистськими хрестами їхали Красною площею». Чому тоді у характеристику «дурень» не дописали?
Зрозуміло, що саме так хитро – через емоції – окупанти хочуть змінити свідомість юних українців. Хоча манкуртів загарбники та їхні слуги виховують і більш традиційними способами. В Одрадівському будинку культури Новотроїцького «муніципального округу», наприклад, колаборанти провели літературну годину «Ми про подвиги читаємо – стати героями мріємо».

Головною на заході стала книга Міхаіла Фьодорова «Герои СВО. Символы российского мужества». У книзі, яку, на жаль, можна легко скачати в інтернеті, розповідається про 13 окупантів, що «з честю билися і загинули у ході Спеціальної військової операції».
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!