Пиво у магазинах лівобережжя поки що можна купити лише безалкогольне. Вибір торгових марок невеликий. В основному, це – «Stella Artois», «Балтика», «Элф» і «Крым». Всі з позначкою 0 градусів алкоголю.

Пиво з «нормальним» градусом, а також горілку і коньяк, повідомили редакції генічани, у магазинах приморського міста можна купити з-під поли. Окупаційний телеканал «Таврия» нагадав, що на лівобережжі діє «указ» «губернатора» про заборону роздрібної торгівлі спиртним і обмеження торгівлі алкоголем у закладах громадського харчування. Разом з тим, повідомили пропагандисти, «деякі жителі знайшли спосіб обійти Указ губернатора: не купують спиртне, а женуть самогон.

Прогалина у російському законодавстві їм це не забороняє робити, але продавати його не можна». Разом з окупаційними поліціянтами пропагандисти поїхали у рейд в Новогригорівку Генічеського району, де самогон, за їхніми словами, женуть майже у кожному будинку.

Не змігши довести, що його таки продають, окупанти змушували нечисленних жителів, які займаються самогоноварінням, виливати брагу на землю. Але нині пияки лівобережжя застигли у напрузі. Надто вже заінтригував їх фейковий губернатор словами в інтерв’ю для пропагандистів з ТАСС: «Поки що дозвіл продажу алкогольних напоїв на території Херсонської області не передбачається. Ми плануємо обговорити це питання ближче до літа. Але нічого обіцяти не можу». Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!