Слідчі головного управління Національної поліції в Херсонській області за оперативного супроводу територіальних підрозділів управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України викрили у колабораційній діяльності жителя Нової Каховки.

Правоохоронці встановили, що чоловік брав безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території Херсонської області. Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, слідчі з’ясували, що підозрюваний у березні 2023 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території, а саме в Генічеську, за добровільної згоди був призначений членом так званої «виборчої комісії Херсонської області І скликання».

Вказаний «орган» був створений державою-агресором для організації та проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території Херсонщини. Також поліцейські встановили, що фігурант брав безпосередню участь у роботі «виборчої комісії». Зокрема, він особисто здійснював перевірку правильності складання протоколів про підсумки голосування, визначення відсотків голосів виборців за політичними партіями, які брали участь у проведенні незаконних виборів. По завершенню голосування фігурант протокольно затвердив, що незаконні вибори відбулись. Наразі слідчими зібрана відповідна доказова база. За погодження з обласною прокуратурою фігуранту заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!