Про викриття махінацій та затримання підозрюваних повідомили у НАБУ. Зокрема, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства завищили вартість технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо), пошкоджених внаслідок агресії РФ, у більше ніж 15 разів.Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн. Внаслідок таких дій учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 млн грн.


Про підозру повідомили 3 особам: керівнику департаменту, засновнику ТОВ та його директору. Посадовця і засновника підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Сьогодні  працівники НАБУ та САП оголосили підозру та затримали  керівницю одного з Департаментів Херсонської обласної військової адміністрації.
Затримання чиновниці прокоментував начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін:
“Після призначення на посаду я ініціював проведення аудиту. За результатами аудиту наприкінці лютого 2023 було розпочато слідство за фактом розкрадання бюджетних коштів при наданні послуг з технічного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії рф. Тобто слідство тривало рік і сьогодні правоохоронці надали оцінку діям працівниці адміністрації у вигляді підозри”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!