З вечора 9 квітня до вечора 10 квітня мусульмани відзначають Ураз а-байрам – закінчення священного місяця Рамадан. З цього приводу окупаційний губернатор Володимир Сальдо своїм «указом» зробив 10 квітня вихідним. «Нова влада», мовляв, поважає релігійні традиції жителів «нових територій». Щойно дізнавшись про це, в останні дні Рамадану голова окупаційної адміністрації Генічеського «муніципального округу» Олена Терських покрила голову і відправилась у новоолексіївську мечеть на іфтар (перший прийом їжі після заходу сонця).

Інший колаборант Геннадій Недялков, який служив окупантам на посаді голови окупаційної адміністрації Голої Пристані, а нині керує там окупаційною радою депутатів, несподівано згадав, що він – етнічний болгарин. І звернувся до президента цієї країни. Звернення показало пропагандистське агентство ТАСС: «Шановний президент Болгарії Румен Радев! Ми знаємо, що ви до кінця були проти поставок цього озброєння укронацистам. Ми також знаємо, що прозахідні партії все-таки парламентським голосуванням змусили Вас це зробити. Ми щиро просимо Вас, а також три політичні партії, які готові протистояти цьому… ми Вас дуже просимо, щоб Ви завадили подальшим поставкам озброєнь на українську сторону. Врятуйте, будь ласка, наші життя і життя наших дітей!»
Раніше пропагандисти повідомляли, що вигадане «російське підпілля», буцімто, «знайшло у підконтрольному ЗСУ Херсоні ящики від боєприпасів з кодуванням і маркуванням, які вказують на болгарське виробництво». 8 квітня The Washington Post повідомила, що російські політтехнологи розгорнули кампанію з дискредитації України, аби зупинити надання нашій країні військової допомоги. Хоча документи, на які посилається видання, стосуються Німеччини і Франції, цілком логічно, що така ж підривна робота проводиться і стосовно Болгарії.
До речі, про розроблення Росією плану з дестабілізації і зриву західних поставок зброї керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов попереджав ще у лютому. Тоді ж він висловив думку, що у ворогів нічого не вийде, оскільки і українські силовики, і західні спецслужби до цього готові.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!