Певно, більшість жителів підконтрольної уряду України території скажуть, що марки чаїв, зображених на фото їм знайомі, адже продаються вони у багатьох наших магазинах і супермаркетах. А чи знали ви, що виробляють ці чаї росіяни?! І фотографії ці, до речі, зроблені у супермаркеті Family Market у тимчасово окупованому Росією Генічеську.

Як таке може бути? Читайте далі. «Підпільний чай. Як в Україні виготовляють російські Greenfield і «Принцеса Нурі» – саме так називається стаття-розслідування «Економічної правди». Для тих, хто не має часу на її читання, стисло перекажемо. Отже, до початку повномасштабного вторгнення 40 % ринку чаю в Україні займали компанії «Орімі Україна» і «Компанія май Україна» , кінцевими бенефіціарними власниками яких були росіяни. Вони виробляли чай під знайомими брендами Greenfield, TESS, Curtis, «Принцеса Нурі», «Принцеса Ява» і «Майский». І, до речі, саме «Майский» і «принцеси» першими серед чаїв з’явились на території Херсонщини майже одразу після її окупації.

Але продовжуємо читати розслідування далі. «Після початку великої війни перелічені марки чаю зникли з полиць супермаркетів – українські заводи нібито зупинили свою роботу, – пише «Економічна правда». – … Виробник «Майского» «перевзувся у повітрі» і налагодив виробництво під новими брендами. Виробник Greenfield «заліг на дно» і згодом відновив підпільне виробництво». Справедливості заради слід сказати, що у 2022 році Подільський районний суд Києва заарештував рахунки «Орімі Україна» і передав розміщені на них 52 мільйона гривень на потреби ЗСУ. Тоді ж Антимонопольний комітет України оштрафував на 80 млн. грн. ТОВ «Орімі Україна» за приховування інформації про родинні зв’язки власників Сєргєя і Вєроніки Касьянєнків. Що зробила компанія? Просто змінила назву на ТОВ «ТС Трейд». Журналіст «ЕП» перевірив роботу фабрики «ТС трейд» у селі Требухів на Київщині – фабрика працює.

«Компанія май Україна» у квітні 2022 року отримала назву ТОВ «Трипільське сонце». Продукція компанії виробляються в Обухові. На полицях продається під брендами Sherlock Secrets, Tea Moments і «Трипільське сонце».

Співрозмовник «Економічної правди» в Офісі президента запевнив, що «питання російських виробників чаю опрацьовується».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!