11 квітня у російському Ростові-на-Дону презентували «інформаційний проект про життя у регіонах Донбасу і Новоросії». Про це повідомляє окупаційне «Херсонское агентство новостей». І далі пише: «Інтернет-ЗМІ отримав назву «Новое.Медиа».

Як відзначила головний редактор проекту, блогер Ларіса Ржондовская, найважче при запуску нового ЗМІ – зібрати колектив, який готовий працювати без свят і вихідних. «Найважче знайти людей, ми на добу працюємо мінімум по 8 годин, журналісти, редактори, блогери – це робота без вихідних, свят і відпусток, – сказала на презентації Ржондовская. – Ми з цими людьми будемо проживати півжиття, тому потрібно було знайти не лише професіоналів, але і людей, з якими розумієш одне одного і хоче проводити стільки часу».

Повідомляється, що наразі окупаційне медіа представлене сайтом, каналами і сторінками у Телеграм і ВК. «За словами головреда, у найближчому майбутньому планується створити корпункти у всіх чотирьох регіонах, а в перспективі мати представництва у 20 різних містах історичних суб’єктів, – повідомляє окупаційне «Херсонское агентство новостей». – Працівники видання при висвітленні подій у ДНР, ЛНР, Запорізькій і Херсонській областях концентруватимуться на мирних темах, зокрема, культурі, освіті, громадському житті».

Колега «головреда», російський блогер і російський фашист (останнє словосполучення взяте з бази даних «Миротворець») Дмітрій Пучков (Гоблін), який брав участь у презентації по відеозв’язку, про українців в окупації сказав: «Вони там самі про себе все знають, а ми тут не дуже, наприклад. Щось доноситься в основному від військових кореспондентів, але це суворо про бойові дії, а ось про те, як люди живуть, ми не сильно бачимо і не сильно знаємо». Гоблін і справді є колегою Ржондовскої, яку росіяни знають, як блогера з ніком «Дорогая Хурма».

Для чого «Хурмі» медіа? Чому рекламу її засобу масової пропаганди розмістили більшість окупаційних ресурсів? Та просто вона сама є російсько-фашистською пропагандисткою, яких Кремль нині пестить і плекає. Рік тому «спеціальний кореспондент» пропагандистського ресурсу (або, як написано у них, «російського державного інтернет-видання») «Украина.ру» Ігорь Гомольський спитав Хурму-Ржондовскую: «Як вийшло, що синьоволоса дівчинка з татуюваннями, яка вийшла з ІТ-сфери, веде популярний і дуже злий патріотичний блог, їздить у Донецьк і Маріуполь, а не проклинає Росію, сидячи десь у Прибалтиці?» Та відповіла, що просто… «подивилась декілька передач Соловйова». А ще Ларіса Рафаельєвна додала: «Хохлів тролити – це завжди весело». Це в інтерв’ю державному виданню, нагадаємо. А на запитання, чи вважає себе бійцем інформаційного фронту зреагувала так: «Вважаю себе бійцем, але дуже хочу стати командиром». І ось її мрія збулась.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!