Історію бізнесмена і «волонтера» з Санкт-Петербургу розповіла окупаційна «Комсомольская правда». Такий собі Дєніс Сорокін, який керує компанією з ремонту техніки, вирішив подивитись, що діється у зоні «спеціальної військової операції», коли більше 10 його працівників забрали на фронт.


«Сантехники, майстри з ремонту, меблярі, водії стали розвідниками, піхотинцями, зв’язківцями», – буденно написала про це агітка. «Якось мені зателефонував майстер, який захищає Дніпро, попросив дещо передати на СВО», – розповів Сорокін пропагандистам. З «дечим» він також взяв книжки і спортивне приладдя. По дорозі заїхав у Хлібодарівську школу Чаплинського «округу». «Це страшно – діти, які бігають вулицею, а вдалині чутно звуки снарядів, що розриваються, – поділився побаченим «волонтер». – Тобто вони ростуть під вибухи, фактично не звертаючи на них уваги. Це мене, як багатодітного батька, потрясло». Та замість зробити так, щоб цих вибухів стало менше, Сорокін продовжив возити на фронт допомогу окупантам.

З останнього, що разом з «небайдужими людьми» передав, це – рації і машина для перевезення поранених. Разом з допомогою військовим росіянин робить вигляд, що допомагає юним хлібодарівцям. Привізши для них м’ячі, скакалки, тенісні ракетки, російські книжки і канцелярію, кожного приїзду… читає їм лекції. Зрозуміло, що вчить «патріотизму». Окупаційна директорка закладу Любов Гуслякова не те що не думає перешкоджати сторонній людині спілкуватись з школярами, а й розповіла пропагандистам, що «бізнесмена і людину, яка відбулася» учні слухають краще за вчителя. Тим часом артилеристам з 80 арктичної мотострілецької бригади (пункт постійної дислокації – селище Алакуртті Мурманської області), які воюють на Херсонському напрямку, допомагає окупаційний громадський рух «Ми разом – Севастополь».

Недавно, пише та сама «КП», передали окупантам дев’ять коробок з сезонними ліками, обезболюючими, мазями, транексамовою кислотою (засобом від надмірної втрати крові), адреналіном, нікотиновою кислотою (засобом для розширення судин) і джгутами «Альфа» (турнікетами), а також чаєм, кавою і солодощами. А «єдинорос» Євгєній Кузьмін привіз з Санкт-Петербургу на Херсонщину дизель-генератор потужністю 30 кВт. «Генератор дозволить забезпечити безперебійним електроживленням все медичне обладнання аеромобільного госпіталя, у тому числі необхідне для проведення оперативного лікування», – написав у Телеграм «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч. Отже, поранених окупантів на Херсонщині багато.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!