Заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько обговорив з координаторами Центру особливості його роботи та питання впровадження стаціонарного Центра допомоги врятованим.
Мобільний Центр був створений для підтримки людей, які постраждали від війни. Допомогу тут можуть отримати внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці та усі, хто потребує допомоги. Зокрема які постраждали від сексуального насильства зумовленого війною та гендернозумовленого насильства.

Завдяки цій ініціативі можна отримати безкоштовно конфіденційну психологічну та правову допомогу, оскільки в складі команди є кваліфіковані фахівці. Додатково для Херсонської області виготовлено спеціалізований автомобіль для Мобільного Центру, який буде використовуватися для обслуговування віддалених населених пунктів області. На даний час Херсонською обласною та міською військовими адміністраціями розглянуте питання щодо створення в Херсоні стаціонарного Центра допомоги врятованим спільно з Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні. Нині мешканці Херсонщини можуть отримати необхідну допомогу від фахівців Мобільного Центру.


Графік роботи міського центру допомоги врятованим: з 09:00 до 18:00
Отримати актуальну інформацію, а також ряд послуг можна за телефоном: 050 626 13 79 Центри допомоги врятованим створені з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і місцевих органів влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!