Мабуть, зневірившись у тому, що коли-небудь укомплектують штати окупаційні рятувальники і поліцейські шукали їх на «Ярмарку вакансій», яка відбулась у тимчасово окупованому Генічеську. Влаштована вона була для випускників окупаційних шкіл.

Окупаційне управління МВС Росії в області закликало юнаків і юнок вступати до російських поліцейських вузів, а кадровики окупаційного управління МНС готові були просто з заходу брати їх на роботу. Старшокласникам мнсники обіцяли «стабільну зарплату, кар’єрний ріст, повний соцпакет, виплату компенсацій за знімання житла або виплату на його придбання, отримання безкоштовної вищої освіти, пільгову пенсію при досягненні 20 років вислуги».

Скільки молодих громадян «клюнуло» на «преференції» і чи були такі взагалі, невідомо. А от про те, що окупанти не можуть закрити всі вільні робочі місця в інших сферах на лівобережжі, відомо, адже вони постійно дають у соцмережах про це оголошення.

Окупаційному Міністерству праці і соціального захисту Херсонської області потрібні економісти, фінансисти, бухгалтери. Працювати пропонують 8 годин на день у Генічеську. Крім вихідних, на майбутніх працівників чекають «достойна заробітна плата і повний соціальний пакет». Повний соцпакет, а ще «забезпечення речовим майном, щорічну відпустку від 40 днів, страхові гарантії, кар’єрний ріст, зарплату від 100 000 рублів» окупаційне головне управління Федеральної служби судових приставів по Херсонській області обіцяє тим, хто погодиться стати молодшими судовими приставами з забезпечення встановленого порядку діяльності судів у Каланчацькому і Новотроїцькому «муніципальних округах».

Беруть навіть з середньо-спеціальною освітою. В окупаційне управління Судового департаменту області потрібні бухгалтери, економісти, спеціалісти кадрової служби, ІТ-спеціалісти, юристи, спеціалісти з держзакупівель, адміністратори судів загальної юрисдикції, водії і різноробочі. Окупаційна Нижньосірогозька адміністрація шукає бухгалтера, фінансистів, спеціалістів у відділу з соціальних питань, програмістів. Середньо-спеціальна освіта окупантам також підходить, а «досвід роботи вітається».

Також пишуть, що в Іванівці потрібен водій категорії «В», а в Новоолексіївці – кухар і його помічник. «Дуже затребувані вчителі, медики, фармацевти, спеціалісти в області ІТ, а також у сфері телекомунікацій, промисловості, виробництва», – цитує окупаційна «Комсомольская правда» «в. о. керівника Служби занятості Херсонської області» Ірину Мордачову. «У Херсонській області робота знайдеться для всіх! – пишуть пропагандисти. – Як повідомили у регіональній Службі зайнятості, деякі роботодавці готові додатково компенсувати потрібним їм спеціалістам оренду житла або надати тимчасове».
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!