Ще 30 червня 2023 року Генпрокуратура України оголосила підозру росіянину Ігорю Кастюкєвічу у справі про депортацію у Росію 48 дітей з України. За версією слідства, він керував викраденням маленьких українців з Херсонського будинку дитини. Але як каже український народ: «Щербатого горшка ніколи не поправиш».

А ще, коли на «щербатого горшка» очікують надприбутки, то хіба щось його зупинить? «Сенатор» – частий гість у Воскресенському Новотроїцького «муніципального округу», де окупанти ремонтують споруду, у якій планують розмістити «обласний будинок дитини».

Раніше Кастюкєвіч пояснював необхідність його відкриття тим, що на лівобережжі Херсонщини багато дітей залишаються без батьків. Під час останнього приїзду роботою працівників залишився задоволений. Мовляв, підрядники з Чечні і покрівлю поміняли, і вікна нові поставили, і стіни вирівняли… Роботи, мовляв, багато, бо споруда довго не працювала, потріскалась, а всередині все розікрали.

Як розповіла редакції колишня працівниця Воскресенського ясла-садку Новотроїцької селищної ради (а саме він працював у цих стінах до самої окупації) Ірина, подивившись відео і фото від окупантів, у приміщенні непроханими гостями зроблено дуже мало. Та і не потрібно було нічого робити – капітальний ремонт закладу було проведено за пару років до повномасштабного вторгнення. Тож тепер «ремонт» будівельники з Росії просто імітують.

Більше того, заявили на відео, що для закінчення їм потрібно ще близько 10 мільйонів рублів! Кастюкєвіч пообіцяв допомогти.

По-перше, він, скоріш за все, «у долі» – допомагає «конвертувати» виділені з бюджету Рязанської області (регіону-«шефа») на ремонт гроші. А, по-друге, йому, скоріш за все, не терпиться вже збирати у «будинку дитини» маленьких українців, аби переправляти їх потім на Росію. Останній висновок можна зробити з того, що щойно повернувшись до Москви, «сенатор» заявив: «Разом з первинними відділеннями «Єдиної Росії» треба провести моніторинг неблагополучних сімей у Херсонській області, щоб розуміти , як ситуація змінилась останнім часом, і мати актуальну інформацію з дитячого неблагополуччя».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!