Окупаційна адміністрація «Альошкінського муніципального округу» повідомила у своєму телеграм-каналі про те, що на окупованій Херсонщині фермери вже торгують власно вирощеною полуницею. «Ціна – від 350 руб/кг, – написали колаборанти. – По такій вартості знайшли полуницю у Великих Копанях.

Але частіше зустрічається цінник у 500 рублів». Редиска, за даними «адміністрації», продається вдесятеро дешевше – від 50 руб/кг, капуста – від 80, огірки – від 150 руб/кг, а яйця – від 100 рублів за десяток.

Тим часом окупаційне Міністерство промисловості і торгівлі запевняє, що ціни на продукти у Херсонській області надто низькі. Принаймні, нижчі, ніж у Краснодарському краї. Наприклад, середня ціна на баранину (крім безкістного м’яса) на Херсонщині становить, за даними «міністерства», 589,94 руб/кг, а на Кубані – 754,41. Те ж саме, мовляв, з гречкою-ядрицею, яка вартує 77,85 і 91,07 руб/кг відповідно, і морквою – 36,7 і 50,27 руб/кг відповідно. У «міністерстві» заявили, що навіть спеціальний моніторинг з цього приводу провели. Але якби це дійсно було так, то навряд чи на окупованій Херсонщині було так багато товарів з Краснодарського краю. Для чого їх звідти везти, якщо у нас вони коштують дешевше?

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!