«Допомагаємо бібліотекам соціальних освітніх закладів Херсонської області позбутись шкідливої і брехливої літератури, яку так активно просували тут раніше під виглядом євроінтеграції і пропаганди АТО», – написав у соцмережі «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч. І продемонстрував фото з заповненим вилученою літературою багажником автівки.
«Групи регіонального відділення «Єдиної Росії» разом з бібліотекарями перебирають всі книги, нерідко знаходячи ось такі «екземпляри», – додав окупант. На фото з вилучених книг бачимо колишнього президента Петра Порошенка з військовими у зоні АТО та запуск безпілотника з листівками для жителів окупованого Донецька.

У чому саме така література брехлива? У таких «пропагандистських націоналістичних» книжках, «пояснили» «РИА «Новости», «прославляється конфлікт на Донбасі і знищення мирних жителів». Без коментарів.
«Таке забираємо, а взамін залишаємо хорошу, якісну літературу російських класиків, яка, замість ненависті і руйнування, вчить дітей добру, взаємовиручці і творенню», – написав «сенатор». Ключове слово – «залишаємо». Стару радянську літературу. Адже нової російської (на наше щастя) на окуповану територію завозять багато лише на словах. А якщо завозять, то лише в визначені бібліотеки. Наприклад, у Каланчак, куди знову днями привезли кілька ящиків російської макулатури від «шефів» з Мордовії.


Тим часом, наприклад, в окупаційній Нижньосірогозькій центральній бібліотеці до Дня космонавтики змушені були виставляти книжки радянських і українських видавництв. Просто через те, що не мають інших.  


БОРИС ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!