На лівобережжі Херсонщини окупанти продовжують виховувати майбутніх захисників Росії. Принаймні, думають, що виховують. Так, в окупаційній Скадовській школі № 1 тричі на тиждень продовжують проводити заняття з управління дронами. Двічі на день тепер його проводять і в школі № 2. Також дрон-рейсинг (перегони на дронах) планують вивчати в окупаційних школі № 3 і аграрному університеті.

У Новокиївській школі Каланчацького «муніципального округу» окупанти провели «патріотичну» гру «Зарница». Учні 7 – 10 класів, за повідомленням тамтешньої «адміністрації», «брали участь у стройовій підготовці, спортивних змаганнях та інтелектуальних іграх, що сприяло різнобічному розвитку учасників і створенню позитивної емоціональної атмосфери».
Також в окупаційних школах лівобережжя разом з усією Росією з 1 вересня 2025 року (сподіваємось, що до того часу окупантів на Херсонщині вже не буде) росіяни планують збільшити кількість уроків своєї брехливої «історії».

За наказом Міністерства освіти РФ, у 5-х – 8-х класах буде по 3 уроки на тиждень, у 9-х – 2. Кількість годин збільшиться з 340 до 476. Для Херсонської області окупанти можуть написати ще й окремий підручник. Окупаційна «Комсомольская правда» пише про це так: «Торкнеться ця зміна, зрозуміло, всіх російських шкіл, але Херсонщина стане предметом особливої турботи. Як пояснює керівник Асамблеї народів Росії у Херсонській області Артем Лагойський, у минулому вчитель історії, у Херсонській області необхідно якнайскоріше прийняти новий єдиний підручник з історії. Надто довгим був вплив української пропаганди на підростаюче покоління».
Бидло (нік Лагойського у YouTube) знає, про що говорить. «Історія – найпотужніший спосіб пропаганди і перепрошивки мізків населення, – не став приховувати всієї правди колаборант. – Кожна революція після приходу нової влади, у першу чергу, змінює підручники з історії. Інші предмети майже не чіпають. Історію ж змінюють зразу – це найвірніший спосіб закласти населенню потрібну ідеологію з усіма витікаючими наслідками».
А от в окупаційній Горьківській школі Каланчацького «муніципального округу», судячи з усього, «перепрошити мізки» дітям ще не вдалось. Там пропагандист проекту WarGonzo (телеграм-канал з мільйонною аудиторією, заснований «воєнкором» Сємьоном Пєговим, який знаходиться під санкціями 29 країн) Дмітрій Сєлєзньов розповідав дітям про своє нехороше заняття і подарував їм книгу про окупантів. А коли прийшов час дітям ставити непроханому гостю запитання, повідомив телеграм-канал «Юнармії» Каланчацького «округу», вони спитали його, чи у є «спецоперації» хоч якість перспективи.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!