“Захід разом з Києвом намагаються перекласти провину за небезпечні інциденти на Запорізькій АЕС на Росію. У результаті вони лише підтвердили свою причетність до цих провокацій”. Про це пишуть пропагандистські Telegram-канали.
Насправді звинувачення росіян у нібито причетності України до обстрілів ЗАЕС та просування цієї дезінформації на рівні ООН та МЗС РФ є частиною кремлівського ядерного тероризму. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки відкинув «божевільні звинувачення Росії в тому, що Україна може стати причиною ядерної катастрофи»:
“Хтось вірить, що країна, яка
досі оговтується від найбільшої ядерної катастрофи, хотіла б повторення Чорнобиля 1986 року? Це ідея, яка могла прийти в голову лише кремлівським пропагандистам, адже тільки кремлівські пропагандисти відкрито мріють про те, щоб радіоактивний пил замінив українські міста”, – зазначив він.
Окрім того, за словами в.о. голови правління НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, через некомпетентність набраного окупантами персоналу на Запорізькій АЕС не проводяться необхідні ремонти та перевірки, через що фіксуються відмови обладнання. І це суттєво погіршує ситуацію з безпекою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!