Аби привчити жителів окупованої Херсонщини, більшість з яких складають пенсіонери, до покори і не допустити соціального вибуху, окупанти майже відразу почали платити їм свої пенсії. Спочатку всі отримували однакові – по 10 тисяч рублів. Потім ті, хто примусом або з власної волі отримали російський паспорт, подали документи на перерахунок. «На Херсонщині йде процес перерахунку пенсій за російським законодавством», – коментує кількамісячний «марафон» в окупаційному пенсійному фонді фейковий губернатор Володимир Сальдо.
За словами «губернатора», нині російські пенсії отримують більше 76 тисяч пенсіонерів окупованого лівобережжя. Це, написав він у Телеграм, складає майже дві третини від загальної кількості. Отже, всього пенсіонерів – приблизно 114 тисяч. А хто тоді ті 468 472 виборці, яких перед «виборами» Путіна нарахував на лівобережжі окупаційний виборчком. Точніше, хто ті близько 354 тисячі, якщо 114 тисяч з загальної кількості складають пенсіонери? Якщо більшість людей працездатного віку разом зі своїми дітьми залишили лівобережжя і пенсіонери, треба повторити, складають більшість. Не сходяться цифри у окупантів. Та справа навіть не у цім.
«Наша країна піклується про пенсіонерів», – наполягає Сальдо у Телеграм. Як саме, у тій же соцмережі на окупаційному каналі «Секреты Геническа» розповів генічанин Олександр Стрюков. Цитуємо: «Стосовно перерахунку пенсій, я так зрозумів, дали команду всім відмовляти або додавати до від самого початку призначеної пенсії мінімальний мізер. Інакше, як пояснити, що моєму батьку до початкових 10000 рублів додали аж 500 рубликів, а десять років трудового стажу просто не зарахували – мовляв, не надано підтверджуючі стаж документи, хоча документів його підтверджуючих сила-силенна, аж до квитанцій про сплату податків за увесь період».
Як стало відомо редакції, ображають окупанти не лише простих роботяг, а і пенсіонерів МВС. Жителям Новотроїцького з таким статусом, наприклад, після перерахунку призначили «аж» 15000 рублів. На обурення відповіли, що всі їхні документи, які підтверджують стаж служби у внутрішніх органах, залишились у Херсоні.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!