З тимчасово окупованого Генічеська можна добратись хоч у столицю держави-агресора. Були б гроші! А з цим «гладко», на жаль, лише у колаборантів. «З Генічеська діють щоденні міжрегіональні маршрути до Сімферополя, Джанкоя, Євпаторії, Мелітополя, – повідомила у соцмережах окупаційна адміністрація області. – Є і наскрізні маршрути з зупинкою у Генічеську до Євпаторії, Мелітополя, Новотроїцького, Донецька, Ялти і Москви».

Так звана адміністрація Генічеського «муніципального округу» опублікувала у своєму телеграм-каналі докладний графік руху автобусів по автостанціях. І, на щастя, поки що з окупованого лівобережжя можна виїхати на підконтрольну уряду України територію. Проте коштує це для переважної більшості населення дуже дорого – до 450-500 доларів за місце у бусі.

Є кілька маршрутів. Наприклад, один з мелітопольських перевізників пропонує потрапити на підконтрольну через Білорусь, країни Балтії і Польщу. У рекламі обіцяє довезти за 48 годин. А є ще прямий маршрут через єдиний пункт пропуску Колотилівка – Покровка. Скільки займе дорога з Білгородської області Росії у нашу Сумську область, перевізники сказати не беруться. Кожного разу це по-різному – кажуть. Рекламу пасажирських перевезень на підконтрольну територію можна зустріти на багатьох генічеських телеграм-каналах. І російських «патріотів» це дуже нервує.

Одна з них, яка назвалась Вікторією, написала з цього приводу в одному з окупаційних каналів: «На сайті «Геническ.Реклама» постійно дають рекламу «Юлія. Пасажирські перевезення». Прямим текстом пишеться: «Виїзд з окупованих територій в Україну». Написала адміністратору, він відморозився, мовляв, це не його проблема Написала цій Юлії, навіщо вона так пише, у відповідь отримала мати на всіх, хто тут живе. Що ми всі пі…». Всі – це, мабуть, стосовно таких, як Вікторія? Тоді все вірно.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!