Селище Інженерне, Херсонська громада. Люди прийшли за гуманітарною допомогою, яку привезли волонтери. У черзі обговорюють нову проблему: зранку приїхали фахівці «Херсонгазу», перекривають газопостачання. Люди впевнені – це надовго. Адже більшість жителів через обстріли із селища виїхали, а за відсутності всіх власників квартир газопостачання не поновлять.

Фахівці, що виконують роботи на місці, небагатослівні. Роз’яснення “Херсонгазу” є на офіційній Фейсбук-сторінці компанії, а графік робіт – на її сайті. Ситуація стосується не лише Інженерного.
«У зв’язку із змінами українського законодавства, що сталися наприкінці 2023 року у питаннях організації та виконання технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання(ВБСГ) багатоквартирних будинків, з квітня поточного року АТ “Херсонгаз” приступає до виконання робіт: технічний огляд та визначення недоліків, обслуговування запірних пристроїв, усунення негерметичностей, перевірка щільності, які входять до технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках», – йдеться у повідомленні.
У селищі переживають за людей з інвалідністю. Як вони готуватимуть їжу без газу? По коментар
«Новий день» звернувся до Херсонської міської військової адміністрації. Тут говорять, «Херсонгаз» виконує директиву Міністерства енергетики про перевірку мереж. Місцева влада підготувала звернення до міністерства і просить перенести роботи у прифронтовому Херсоні.
Графіки відповідних робіт «Херсонгаз» розробив на три роки. Цьогоріч планують перевірити мережі у 340-ка багатоквартирних будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!