Якщо раніше пропагандисти писали про Херсон з грубими орфографічними і топонімічними помилками, то нині – майже грамотно. Щоправда, їх «повідомлення» більше схожі на сценарій якоїсь мелодрами з телеканалу «Росія-1».
Ось, для прикладу, вигадана переписка, яку опублікував окупаційний телеграм-канал «Херсонский вестник». «В бот зворотного зв’язку нам прислали переписку двох дівчат, – пише «ХВ». – Одна з них розповідає, що у Миролюбівці 8 ЗСУшників зґвалтували її і викинули, як собаку з машини… Крім цього, у переписці розповідається про постійні грабежі мирного населення з боку військовослужбовців».

Окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации» також, як за наказом, вирішив писати на ту ж тему: «У Херсоні на вул. Університетській військовослужбовець ЗСУ у цивільному одязі намагався зґвалтувати продавчиню магазину «Джем». У стані шоку дівчина розбила банку огірків об голову чоловіку. До приїзду поліції військовослужбовець був вже зв’язаний. У ході допиту з’ясувалося, що сержант Адамчук К.М. залишив місце несення служби за особистими мотивами і повертатись не збирався». Ще один хороший сценарист пропадає! Щоправда, у фільмах за його сценарієм обов’язково треба буде вказувати: «Всі події і герої вигадані».
Інші повідомлення окупаційного каналу про Херсон майже всі такі ж, як і були раніше. «Біля ТЦ «Фреш» невідомий чоловік у військовій формі одягу насильницьким шляхом відібрав у чоловіка сумку, у якій був мобільний телефон, документи і гаманець з 3,5 тис. гривень». «Близько 6.00 до приватного будинку під’їхали троє співробітників ТЦК і приблизно через 10 хвилин насильницьким шляхом вивели на вулицю господаря будинку, посадили його у свій «мінівен» і поїхали». «Група осіб у військовій формі розбили вітрини і розкидали одяг у магазині «Bravo». Залишивши безлад і прихопивши з собою брендові речі, злочинці зникли у невідомому напрямку». «В одному з приватних будинків двоє військовослужбовців ЗСУ, перелізши через паркан, погрожували пенсіонерам, вимагаючи плату за «захист». Забравши частину грошей і продуктів харчування, військовослужбовці залишили домоволодіння і зникли у невідомому напрямку». «У готелі «Greenstone» військовослужбовець приставав до постояльців і вимагав від них перестати використовувати російську мову. Зі слів свідків, протягом дня він знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, влаштовував провокації, намагаючись записати початок можливого конфлікту на камеру телефону». «На територію обласної клінічної лікарні заїхав цивільний автомобіль марки «Nissan» з трьома українськими військовослужбовцями, які в масках зайшли у приймальне відділення і вимагали від чергової медсестри низку медикаментів, у тому числі з фармакологічної групи опіоїдів. У результаті інциденту у перев’язочному і процедурному кабінетах були розбиті шафи з медикаментами, пошкоджені меблі».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!