За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур визнано винними у колабораціонізмі двох колишніх поліцейських (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Одного з них засуджено до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув’язнення. Також їх позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років з конфіскацією усього належного їм майна. Доведено, що після звільнення з лав Національної поліції України, засуджені у 2022 пішли на «службу» до окупантів. Перший у червні обійняв посаду так званого «временно исполняющий обязанности командира комендантского взвода» у незаконно створеному правоохоронному органі – «Скадовский районный отдел полиции ГУ МВД Херсонской области». Другий у липні став «дознавателем» у Глопристанському райвідділі окупаційної поліції.

Засуджені виконували вказівки окупаційної влади, забезпечуючи функціонування псевдоправоохоронних органів. Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!