Прокурори Генічеської окружної прокуратури звернулися до суду з позовом щодо визнання недійсної додаткової угоди про надання в оренду водного об’єкта та земельної ділянки площею 480 га вартістю майже 1,5 млрд грн та повернення у власність держави. Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

Підставою звернення прокуратури до суду стало порушення законодавства при передачі водосховища та земельної ділянки під ним в оренду для рибогосподарських потреб.

Правочин укладений до повномасштабного вторгнення рф в Україну що називається «з коліна» – не погоджений із Державним водним агентством України, без проведення земельних торгів, без рішення уповноваженого органу.

З метою захисту інтересів держави окружна прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. Суд відкрив провадження, справа призначена до розгляду.

До відома відвідувачів сайту і правоохоронних органів. На Херсонщині діє 15 водосховищ з повним об’ємом 138,3 млн м³, із них два – об’ємом понад 10 млн м³. Цільове призначення водосховищ – комплексне використання, риборозведення, зрошення, захист Сиваша.

Василь ПІДДУБНЯК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!