«Підростаюче покоління Херсонщини всіляко залучають у патріотичні проекти, пов’язані зі службою у Росгвардії, поліції, Слідчому комітеті і т. д. – немов про щось хороше пише окупаційна «Комсомольская правда». – Є у херсонських школах і кадетські класи, які цілеспрямовано готують до вступу у силові вузи».

Так, учні окупаційної Скадовської школи № 1, повідомив у соцмережі голова тамтешньої окупаційної адміністрації Олександр Дудка, недавно побували аж на «Всеросійському патріотичному форумі» у Краснодарі.

Скадовських «патріотів» вчити стріляти з пневматичних гвинтівок у тирі, садили у авіасимулятор, займались з ними десантною підготовкою. Силовики «працюють» з дітьми не лише у позаурочний час, керівництво окупаційних шкіл дуже часто запрошує їх проводити «уроки мужності». Росгвардійці, наприклад, під час таких уроків розповідають про перспективи вступу до своїх навчальних закладів, де, за словами пропагандистів, «навчання проводиться за передовими програмами, на сучасних тренажерах, курсанти освоюють штатні озброєння і техніку, вчаться керувати БПЛА, працюють з системами віртуальної реальності і штучного інтелекту».

Якого там штучного, якщо у росгвардійців навіть свого немає? Інакше не перлись би у чужу країну помирати за інтереси своїх панів! Чекають наших школярів для подальшого промивання мізків і в інших вузах держави-агресора.

З цією метою створено проект «Правова майстерня Росії». Як пояснив «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч, це «спільнота студентів і випускників провідних російських вузів, яка нараховує близько тисячі учасників з більше 20 вузів у 5 федеральних округах». Щотижня учасники цієї спільноти за допомогою телемосту готуватимуть школярів окупованого лівобережжя до вступних іспитів у свої навчальні заклади. «Моя донька сказала, що після телемосту у неї піднялась мотивація вступати у Москву», – процитував у Телеграм одну з матерів випускниць Кастюкєвіч, але її ім’я та прізвища чомусь не назвав.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!