18 вулиць і 1 провулок перейменовано у Станіславській територіальній громаді Херсонського району на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Відповідне розпорядження начальник місцевої сільської військової адміністрації Олександр Бабуцький вже підписав і оприлюднив на сайті громади. Про це повідомляє наш позаштатний автор Світлана Симоньянц.
Прийняттю такого рішення про перейменування топонімів передували громадські обговорення серед місцевого населення територіальної громади та голосування на сайті сільської ради за ту чи іншу нову назву вулиці чи провулка. Їх, до речі, пропонували самі люди.
І ось ця процедура завершена. Комісія підбили всі «за» і «проти». Розпорядження підписане. Тепер топоніми населених пунктів Станіславської територіальної громади мають такі назви.
У Станіславі вулицю Пушкіна перейменовано на Героїв рятувальників, Гагаріна – на Сонячну, Гвардійську – на Героїв України, Гомельську – на Незламності, 8-го Березня – на Весняну, 40 років Перемоги – на Перемоги.
У с. Широка Балка вулицю Гагаріна перейменовано на Чумацьку, Карла Маркса – на Героїв Тероборони, Комунарів – на Затишну, Першотравневу – на Козацьку, Паризької Комуни – на Лиманську, 8-го Березня – на Березневу.
У с. Олександрівка перейменували вулицю Робочу на Захисників Олександрівки, Гагаріна – на Максима Жекова (випускника місцевої школи, героя АТО, який загинув у 2014-му), Колгоспний провулок – на Затишну.
У с. Софіївка перейменували вулицю Шмідта на Центральну, Гагаріна – на Виноградну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!