Минулої доби російські війська обстрілювали цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів з артилерії, мінометів та БпЛА.


Під вогневим ураженням армії РФ перебували: Херсон, Антонівка, Кизомис, Інженерне, Станіслав, Садове, Токарівка, Молодіжне, Придніпровське, Велетенське, Дніпровське, Берислав, Костирка, Новоберислав, Михайлівка, Гаврилівка та Козацьке. В результаті обстрілів пошкоджено дитячий садок, навчальний заклад, об’єкт критичної інфраструктури, два автомобілі, дві багатоповерхівки та вісім приватних будинків. Внаслідок ракетного удару по Херсону пошкоджено будівлю вищого навчального закладу. Також у сусідніх будинках вибито вікна, осколками посічені стіни. На щастя, ніхто не постраждав.

Вдень військові рф здійснили артилерійський обстріл Станіслава. Пошкоджено приватний будинок. Внаслідок вибуху поранення отримала 21-річна місцева жителька. Медики надали постраждалій допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилась. В Козацькому російські військові атакували дроном-камікадзе типу «FPV» цивільний легковий автомобіль. В результаті постраждали троє чоловіків віком 40, 47 та 53 років. У них мінно-вибухові травми та вогнепальні уламкові поранення. Ворог наніс авіаудар корегованими авіаційними бомбами по Бериславу. Внаслідок вибухів зруйновано будівлю непрацюючого дитячого садка. На щастя, ніхто не постраждав.


На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, правоохоронці вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини. За минулу добу поліція відреагувала на 205 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 31 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!