Якщо раніше йшлось про п’ятьох вбитих російськими військовими Алєксандром Осіповим і Алєксандром Кайгородцевим на окупованій Херсонщині людей, но нині окупаційні ресурси пишуть вже про сімох загиблих. Серед них, нагадаємо, і окупаційна голова Абрикосівки Любов Тимчак.

«Двох затримано у Херсонській області за підозрою у вбивстві 7 людей, у тому числі, голови селища Абрикосівка, повідомили у силових структурах, – пише окупаційне агентство «РИА «Новости». – Співрозмовник агентства пояснив, що затримані хотіли оселитись у селищі, але голова Абрикосівки сказала, що порожніх будинків немає, після цього була вбита. Підозрювані спалили два будинка, використовуючи паливо і гранати, намагались підпалити ще один».

Дивна причина для вбивства, чи не так? Насправді ж вона була іншою. «Ці військовослужбовці частини 33702 всю ніч колесили між двох сусідніх сіл Абрикосівка і Подо-Калинівка у пошуках алкоголю, – пише «Інформаційний спротив». – Там, де їм відмовляли, вони вбивали жильців і спалювали їх будинки». Пропагандисти з «РИА «Новости» просто хотіли приховати факт повального пияцтва серед окупантів. Але не всі російські ресурси такі.

Наприклад, «Коммерсантъ» не лише визнав, що військові були п’яні, але й докладно описав те, що сталось. Отже, про вбивство в окупаційну поліцію повідомив фельдшер лікарні у Подо-Калинівці. Поліціянти, приїхавши, знайшли труп жінки і гільзи калібру 5,45 від автомата Калашникова. Щоб приховати сліди злочину, вбивці облили тіло пальним і кинули гранату. Від вибуху сталась пожежа, але це не завадило опізнати вбиту. Затримані по гарячих слідах Осіпов і Кайгородцев написали з’явлення із зізнанням. «Причому повідомлялось, що жінка (мається на увазі Любов Тимчак – авт.) могла стати жертвою обстрілу ЗСУ», – «Коммерсантъ» фактично визнав, що роспропагандисти брешуть. І додав, що бійці 144 бригади «могли скоїти злочин на ґрунті алкогольного сп’яніння».

Один з убивць Алєксандр Кайгородцев, за даними ресурсу, з Новосибірської області, раніше був засуджений за вбивство, а у колонії отримав ще 5 років і 5 місяців за те, що підібрав кинуті йому через паркан наркотики. У 2020 році вийшов на волю, одна через порушення заборон, отримав ще 6 місяців умовно. Шанс «виправитись у зоні СВО» зрозумів неправильно. Тепер йому загрожує пожиттєве ув’язнення. Звісно, якщо знову на війну не заберуть. Окупантам саме такі відморозки і потрібні.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!