За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Херсонської обласної прокуратури суд визнав винною колишню очільницю академічного ліцею при ХДУ Тетяну Томіліну. Її засудили за колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, 1 ст. 111-2 КК України).
Томіліній заочно призначено покарання – позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна. Із позбавлення права обіймати певні посади у закладах освіти, органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися освітньою та виховною діяльністю на 15 років.
У червні 2022 року, заручившись підтримкою представників окупаційної влади, засуджена стала «ректором» захопленого Херсонського державного університету. На псевдопосаді жінка організовувала освітній процес за стандартами РФ із загальним застосуванням російської мови, як офіційної. Підбирала кадри на посади професорсько-викладацького складу. Також добирала абітурієнтів та поширювала інформаційно-пропагандистські наративи держави-агресора.
Тетяна Томіліна відкрито демонструвала прихильність до режиму диктатора Путіна, а також свою дружбу із окупаційним губернатором Володимиром Сальдо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!