26 квітня у загарбаному Генічеську окупаційна адміністрація організувала черговий «культурно-патріотичний захід». Там відкрилась віртуальна виставка «Війна очима художника». На цьому зібранні окупанти та любителі “руського міра” засвітили цифрові копії робіт, викрадених із Херсонського художнього музею. Відео з експонатами демонстрували на екрані. Очікувано, що це тематика Другої світової війни, творчість митців-фронтовиків.

Художніми творами виставка не обмежились — додали матеріали з ще двох розграбованих херсонських установ — з архіву та краєзнавчого музею.
На афіші виставки можна побачити «Портрет ветерана Великої Вітчизняної війни Бібікова В.П.» українського художника Ігоря Резніка.

Також на фото і відео потрапили зображення етюду Самуїла Невельштейна «Партизанка» та полотна Петра Котова «Кулеметники».

“Поки ми побачили лише ці три зображення, але, ймовірно, використано набагато більше робіт. Ще раз підкреслюємо, що все це викрадене”, – йдеться в повідомленні Херсонського художнього музею.

У відеосюжеті фейкова директорка Наталя Десятова пояснює електронний формат виставки тим, що «колекція перебуває в іншому регіоні на збереженні», а ще – має нахабство сподіватися, що вони, окупанти, повернуться до Херсона.
Поруч із Десятовою — цілий парад зрадників. Це впізнавані обличчя, зокрема, колаборант В’ячеслав Громихін, якого за любов до Росії недавно позбавили звання “Почесний громадянин Херсона”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!