Правоохоронці отримали інформацію про те, що в Херсоні група зловмисників збуває наркозалежним метадон. До її складу входили чотири жінки та двоє чоловіків. 62-річна організаторка – раніше судима за наркозлочини місцева жителька. Після деокупації міста переїхала до Одеси, але продовжила наркобізнес у Херсоні. Вона залучила до своєї діяльності колишню 48-річну сусідку, якій пересилала оптові партії наркозілля. Та розфасовувала його на дрібні партії і передавала трьом збувачам, які вже ділили заборонені речовини на дози та розповсюджували метадон серед наркозалежних у місті. Ще одна жінка контролювала бухгалтерію та розподіл грошей серед учасників групи. За місяць зловмисники заробили близько 400 тисяч гривень.

Фігурантів затримали за силової підтримки бійців спецпідрозділів поліції та СБУ Одночасно в їхніх домівках відбулися 10 обшуків.
Правоохоронці виявили та вилучили 20 мобільних телефонів, сім-картки, чорнові записи, більше 30 банківських карток, електронні ваги, пакувальний матеріал, медичні шприци з ацетильованим опієм, канабіс, велику кількість пігулок метадону, кодтерпіну та димедролу.

Зловмисників затримали. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. За клопотання слідчих і прокурорів суд обрав підозрюваним запобіжні заходи – тримання під вартою. Їм світить до 10 років тюрми із конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!