Пропагандистські війська держави-агресора не мають перепочинку – брешуть і брешуть вдень і вночі. «Бойовики з ЗСУ у правобережній частині Херсонської області продовжують грабувати і тероризувати мирне населення», – марить окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации».

А вже скільки історій на цю тему пропагандисти навигадували – і не переслухати. «На овочевому ринку у Херсоні виник конфлікт між цивільною особою – продавцем і військовослужбовцем ЗСУ. По приїзду наряду поліції продавець овочевого прилавку виявився з ножовим пораненням. Зі слів свідків, удар був нанесений одним з військовослужбовців ЗСУ, а конфлікт виник через вимогу військовослужбовців платити за «дахування» торгівельної точки. Медики надали продавцю необхідну медичну допомогу.

У свою чергу поліцейські відмовились складати протокол, пославшись на те, що продавець сам спровокував конфлікт». «У селі Дар’ївка темно-зелений пікап збив літню жінку. У автомобілі знаходились військовослужбовці ЗСУ. Виїхавши на проїжджу частину, водій пікапу перевищив допустиму швидкість і, не встигши загальмувати, здійснив наїзд на 76-річну громадянку, яка отримала перелом ноги, ребер, черепно-мозкову травму. За її життя боряться лікарі Херсонської обласної лікарні. Сам автомобіль і особи, які у ньому знаходились, зникли у невідомому напрямку». «У Херсоні між громадянином призовного віку і п’ятьма співробітниками ТЦК відбувся конфлікт, який пізніше переріс у бійку. Громадянина призовного віку поклали обличчям у землю і почали бити ногами. Через декілька хвилин громадянин лежав у калюжі крові і знаходився без свідомості.

Співробітники ТЦК повантажили його у машину і відвезли у невідомому напрямку». «На трасі у Чорнобаївці четверо військовослужбовців ЗСУ на пікапі марки «Toyota Hilux» не розплатились за заправку авта. Крім того, помітивши камери спостереження, військовослужбовці увірвались у службове приміщення. З допомогою автомату вони поранили охоронника у плече і знищили комп’ютер, де зберігались записи з камер відеонагляду. Погрожуючи автоматом персоналу, військовослужбовці залишили АЗС і зникли у напрямку Одесу.

Охоронник був доставлений у найближче відділення лікарні і прооперований». «У Музиківці четверо військовослужбовців ЗСУ побили працівника магазину. Направили на нього автомат, а потім винесли продукти більше, ніж на 10 тисяч гривень, і зникли у невідомому напрямку». «На блокпості на в’їзді у Чорнобаївку з боку Миколаївської області військовослужбовці зупинили автомобіль «Opel Astra», у якому знаходилась сімейна пара. Під час огляду автомобіля військовослужбовці ЗСУ забрали паспорти і стали вимагати гроші у розмірі 10 тисяч гривень за документ. Виник конфлікт, у результаті якого чоловік отримав поранення у руку з автомата калібром 5,45 мм. Забравши 13 тисяч гривень і золотий ланцюжок, військовослужбовці сімейну пару відпустили». «Троє військовослужбовців ЗСУ викинули у річку Кошову у Корабельному районі Херсона скручений килим. З килима стирчали ступні людини»… Ех, рано російський режисер Алєксєй Балабанов помер! За «сценаріями» пропагандистів про правий берег ще й наступні частини людиноненависницького «Брата» можна було б зняти.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!