«Працівники військових комісаріатів Херсонської області взяли активну участь у розповсюдженні Георгіївської стрічки», – повідомив у Телеграм окупаційний обласний військкомат.

Символ соратників Гітлера можна отримати просто на вході у будь-який окупаційний районний комісаріат: «Вручаючи стрічку, працівники комісаріатів кожному відвідувачу пояснюють правила її носіння». Заодно кожного відвідувача окупаційні воєнкоми розглядають, як потенційного працівника. Адже штати фейкових військкоматів досі неукомплектовані.

Наприклад, «військовий комісаріат міського округу міста Нова Каховка і Каховського муніципального округу», який базується у Тавричанці, досі шукає у відділення захисту державної таємниці старшого і «звичайного» помічників начальника. У відділенні підготовки і призову громадян на військову службу такі самі вакансії. Лише зарплата на 10 тисяч менша – 25 тисяч рублів. Ті самі вакансії і таку ж зарплату окупанти пропонують у відділенні планування, призначення, підготовки і обліку мобілізаційних ресурсів. По 25 тисяч обіцяють платити також помічникам керівника з фінансово-економічної і правової роботи. А от нічному сторожу в окупаційному військкоматі готові платити 30 тисяч рублів, а ще – щомісячні і річну премії. Проте, незважаючи на мінімальні вимоги, бажаючих прислужувати окупанти знайти не можуть.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!