Російські артилеристи, які чекають своєї смерті під Кринками, знову отримали допомогу від «волонтерів». Привезла її відома пособниця окупантів з Сімферополя Катерина Петрусевич. Під Кринки злочинниця доставила багато джгутів, індивідуальних перев’язочних пакетів, гемостатиків та великі маскувальні сітки. Медикаменти через неї окупантам передали парафіяни Покровського собору та московські художники і лікарі, а сітки плели учні алуштинських шкіл і працівники тамтешнього приватного підприємства.
«Ми приїхали у 8 артилерійський полк, – розповіла Петрусевич на відео, яке виклала у мережі. – Тут знаходиться чотири дивізіони на самій передовій. Вони тримають оборону Олешків, Голої Пристані, Козачих Лагерів, Кринків. Спасибі їм велике!» 


Нинішнє прізвище уродженки Сімферополя – Нестеренко. Проте вона користується дівочим. З чоловіком не живе. В Інстаграмі (забороненій у Росії соціальній мережі, до речі) пише про себе: «Мама-одиначка з залізним характером. Кримчанка з активною позицією. Волонтер. Підприємець». «Підозрюється у вчиненні за попередньою змовою групою осіб пособництва державі-агресору», – пише про неї СБУ. За підозрою «волонтерці» загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. А конфісковувати є що.
Катерина Нестеренко – донька колишнього депутата Сімферопольської міськради та власника будівельного бізнесу Віталія Петрусевича. Сама вона володіє готелем, гостьовими котеджами і квартирами. Її брат Андрій Петрусевич та його дружина Валерія є співзасновниками окупаційного фонду «Добро мира – волонтёры Крыма».
Зовиця Катерини, крім «волонтерства», займається також пропагандою. Днями у ефірі передачі «Вечерний Херсон» на окупаційному телеканалі «Таврия» Валерія Петрусевич залякувала українців на підконтрольній Києву території: «Враховуючи прогрес російської армії, я б рекомендувала їм просто переїхати далі, тому що цивільні заважають і страждають. Це необхідно, щоб мінімізувати жертви і врятувати життя жінок, дітей, стариків».
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!