Так званий сенатор від Херсонської області Ігорь Кастюкєвіч раптом «подивився на тему патріотизму інакше». Цьому сприяла «низка, здавалося б, рядових подій», про що він написав у своєму каналі.
Спочатку військового злочинця покликали до себе… бомжі. Звернулись через соцмережу. Мовляв, приїжджайте, подивитесь, чим ми займаємось. Виявилось (принаймні, у цьому запевняє Кастюкєвіч), що «люди без певного місця проживання, як прийнято називати у народі «бомжі», між прийомами їжі плетуть сітки, шиють носилки-переноски для хлопців, які воюють у зоні СВО». Що ж, цілком може бути. Яка країна – такі і помічники армії. У нас – це найкращі, найсвідоміші громадяни, у росіян – бомжі.
Друга подія з низки – це участь «сенатора» у якості помічника екзаменаторів на першому етапі вступу у Московський інститут театральної майстерності. «Один з абітурієнтів виконував пісню В.С. Висоцького «Нейтральная полоса», – написав Кастюкєвіч. – Через декілька хвилин я став розуміти, що виконання даної пісні у жартівливому форматі точно не підходить – час зараз інший, і поняття «нейтральної смуги» також, та і автор, за моїми відчуттями, іронію при виконанні не використовував».
Одним словом, з допомогою «сенатора» засудили хлопця. «Юнак підійшов сам і намагався зрозуміти, чому ми не оцінили іронію у його виступі, – написав злочинець. – Розповів йому про бійців СВО, про роботу у Херсонській області. Побачив у його очах усвідомлення по-новому тексту пісні».
«Зараз немає нейтральних смуг, на яких ростуть квіти, – додав Кастюкєвіч. Саме зараз більшість найрізноманітніших людей, з найрізноманітнішими інтересами прагнуть Перемоги».
Хто не знає, у пісні Володимира Висоцького «На нейтральной полосе» йдеться про кордон Радянського Союзу з однією з азійських країн. В один з днів прикордонники з обох сторін захотіли нарвати для своїх жінок квітів, які росли на нейтральній смузі. У результаті заснули «мертвим сном». «Ему и нафиг не нужна была чужая заграница, – співав Висоцький про радянського капітана-прикордонника. – Он пройтиться хотел по ничейной земле». Кастюкєвіч же сперечається, що нині для Росії «немає нейтральних смуг», тобто окупантам можна ходити, де завгодно. Але це не так!
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!