«Голова адміністрації Каховського муніципального округу» Павло Філіпчук вкотре вирішив збрехати у соцмережах стосовно відсутності світла: «Нагадую, що у результаті мінометних і дронових атак ЗСУ у нашому окрузі знищено 90 % трансформаторних потужностей на території важливих енергетичних підстанцій типу ПС 150/35/10 кВ (мабуть, хотів написати «кВт» – авт.). Також постійно пошкоджуються обстрілами лінії електропередач».

Для чого окупанти нищать енергоструктуру Каховки, зрозуміти важко. Може, не хочуть, аби місцеві мешканці знали з інтернету реальний стан справ на фронті? Може, аби Філіпчуку легше було збирати гроші на засоби радіо-електронної боротьби, а потім класти їх собі у кишеню? Хтозна. Але про РЕБ він пише далі: «У нашому окрузі централізовано були встановлені системи РЕБ на суму до 200 мільйонів рублів. Це дозволило захистити нашу інфраструктуру від ворожих дронів, але міномети продовжують бити по ній, завдаючи шкоди». Та і дорогоцінна система захисту не в змозі повністю захистити від дронів, бреше колаборант, тому «в окрузі без електрики знаходяться населені пункти Василівського територіального управління, центральна частина Каховки, а також східна частина міста і селище Любимівка».

Аби було світло, пояснив колаборант, потрібно замінити трансформатори на нові, але їх в області немає. Така ж ситуація з енергозабезпеченням, зазначив зрадник, ще «в шести прибережних округах». А ще зняв з себе відповідальність за те, що відбувається: «Функція енергозабезпечення знаходиться у компетенції Каховського РЕЗ, який підпорядковується ДУП «Херсонобленерго». А у нього, мовляв, справ і так вистачає: з газо- і водозабезпеченням, зв’язком та інтернетом, роботою ліфтів і громадського транспорту, гуманітарною допомогою, підтримкою навчальних закладів, культури і спорту, благоустроєм, вивозом сміття, роботою банків і «багатофункціонального центру», паспортного столу і міграційної служби, соціального фонду та інших інстанцій.

«Завдань дуже багато, – написав «найзанятіший» колаборант лівобережжя. – Враховуючи, що більшість цих установ підпорядковані області, у нас немає повноважень напряму керувати ними». Отже, світла у Каховці не буде. Може, навіть до визволення міста.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!