Громадянам України, які відмовляються отримувати російські паспорти, окупанти все-таки «великодушно» дозволили залишатись вдома, хоча раніше лякали депортацією. Щоправда загадали, аби українці проходили ті самі приниження, які потрібні для оформлення російського документу.
«Громадяни України можуть і далі знаходитись у Росії без обмежень після проходження дактилоскопії, фотографування і медобстеження», – цитує МВС РФ окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области». Росією, варто нагадати, вони помилково називають тимчасово окуповані території України.
А за спрощеною процедурою отримати російське громадянство тепер можна буде, мабуть, лише єдиним шляхом – укладанням контракту з окупаційним військом. «Іноземні громадяни можуть укласти контракт про проходження військової служби на 1 рік за умови, що вони знаходяться на території РФ на законних підставах, – повідомляє на своїй сторінці окупаційний військкомат. – Після його закінчення вони отримають право увійти у громадянство Російської Федерації за спрощеною процедурою, без необхідності отримувати посвідки на проживання».
Крім російського паспорта ті, хто протримається на передовій більше року (а шанси на це мінімальні), отримають також статус ветерана бойових дій РФ. Також окупанти обіцяють платити 195 тисяч рублів при укладанні контракту, 210 тисяч щомісячної зарплатні плюс матеріальну допомогу та інші надбавки. З огляду на зведення Генштабу з ліквідації загарбників, багато обіцяних грошей економиться.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!