Олешківські ліси, як знаємо, мають штучний характер. Свого часу їх висадили, аби врятувати територію від подальшого опустелювання. Лісівники роками за ними доглядали, аби деревця прийнялись і виросли, але через російську навалу на місці лісів знову може з’явитись пустеля.


Російські окупанти випалюють Олешківські ліси, по-перше, задля продажу деревини на дрова. Недавно знову горіли сосни в окупаційному Голопристанському лісництві. В окупаційному міністерстві природних ресурсів, екології та рибальства традиційно списали пожежі на обстріли запалювальними снарядами з боку ЗСУ, хоча вони туди, якби і раптом були випущені, жодним би чином не долетіли.


З живих сосен окупанти роблять собі бліндажі і підземні церкви, а морпіхи Північного флоту взагалі зробили собі щось на зразок дитячого майданчика, на якому, повідомив окупаційний телеканал «Таврія», «відпрацьовують дії з форсування Дніпра». «Відпрацювання наближені до реальності, для них використовують макет човна з колод», – повідомили пропагандисти. Хоча так погратись могли б і вдома. Тоді б наші сосни були цілішими.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!