«Українські телеграм-канали розповсюджують черговий фейк про те, що у Голій Пристані, Альошках, Каховці і Новій Каховці не вистачає продуктів харчування, – пише на своєму каналі «адміністрація Альошкінського муніципального округу». – Розвіяти цей міф дуже легко – заходимо у будь-який магазин і бачимо, як ковбаси, сири, різноманітні овочі, фрукти, хліб та інші всілякі продукти чекають своїх покупців на прилавках».
У якості підтвердження колаборанти навели кадри з магазинів у нібито Великих Копанях, Брилівці, Виноградовому, Добропіллі, Абрикосівці, Новій Каховці, де продукти на полицях присутні, а от покупців чомусь майже нема.

Рух «Жовта стрічка», на повідомлення якого посилаються в «адміністрації», писав про проблеми з «продуктами, особливо з хлібом. Ціни на продукти високі, або товар взагалі відсутній». Саме високі ціни і відлякують людей від продуктових магазинів.


Окупаційна адміністрація Нової Каховки навіть кілька фото виклала з продуктовим «достатком». На полицях бачимо мелітопольський йогурт, мар’янівські сири та макаронні вироби з розграбованого окупантами складу компанії «Чумак». Та головне – ціни. Вони і справді не низькі.
Свинина у Новій Каховці, за даними працівників окупаційної адміністрації, коштує 350 – 400, яловичина – 590, курятина – 300, напівкопчена ковбаса – 390, варена – 350, макарони – 60, пшеничне борошно – 50, рис шліфований – 70, крупа гречана – 78, пшоно – 48, цукор – 75, маргарин – 210, картопля – 25, цибуля – 33, морква – 40, капуста – 35, буряк – 40, яблука – 100, банани – 190, сир твердий – 610, масло вершкове – 770, сметана (жирність – 15 %) – 350, сир кисломолочний (5 %) – 180 руб/кг, соняшникова олія – 130, молоко – 70 руб/л, яйця – 100 руб/дес. Як бачимо більш-менш дешеві у переліку – лише овочі.
А що з хлібом? Колаборанти пишуть, що у Новій Каховці він коштує 33 рублі за кілограм. Підозріло мало, бо у сусідній Каховці, повідомляє у Телеграм тамтешня «адміністрація», 560-грамову буханку продають за 38 рублів.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!