70-річна жителька окупованого Каланчака змушена була звернутись зі скаргою до представників окупаційної обласної організації всеросійського громадського руху «Народний фронт» за допомогою у виплаті заробленого. «Надія Михайлівна віддала все життя медицині, – розповіли у своєму телеграм-каналі «народнофронтівці». – Колись вона працювала у Каланчацькій лікарні терапевтом, після звільнення території отримала громадянство Росії. На пенсії їй за замовчуванням стали платити мінімальну суму, незважаючи на стаж».
Близько семи місяців пенсіонерка зверталась в окупаційний трудовий архів, але там документи для підтвердження стажу не шукали, «тому що, як говорять, загубили ключ від споруди». От вам і «соціальна держава»!
Окупанти з громадського руху в оточенні телекамер прибули у Каланчак, аби показати, як «турбуються про людей». «Народний фронт» звернувся у раду депутатів Каланчацького муніципального округу, після чого потрібні документи були знайдені в архіві лікарні, – повідомили «активісти». – За словами представника ради депутатів Світлани Коваленко, перерахунок пенсії відбудеться найближчим часом».
Ще одному бідоласі отримати пенсію допомогла окупаційна прокуратура. За справедливістю до окупантів звернулась 77-річна мешканка Скадовського району. «Встановлено, що у відділення Фонду пенсійного і соціального страхування Російської Федерації по Херсонській області у результаті технічних несправностей перед 81-річним чоловіком заявниці за період з жовтня 2023 року по квітень 2024 року виникла заборгованість по пенсійним виплатам у розмірі близько 150 тис. рублів», – повідомили у фейковій прокуратурі.
Нині ці кошти пенсіонеру, буцімто, виплачені. А скільки таких, хто не може звернутись до окупантів через проблеми зі здоров’ям чи інші причини. А скільком вони просто не захотіли допомогти, адже для ілюзії «соціальної держави» достатньо надати допомогу двом-трьом і розповісти про них у засобах масової пропаганди.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!