Близько тисячі кілометрів доводиться долати кожному номеру херсонської газети «Новий день» на шляху до свого читача. Зверстана і віддрукована у Львові у ТОВ «Видавничий дім «Високий Замок», вона за два дні «Новою поштою» оперативно доставляється на деокуповані території Херсонщини, де її з нетерпінням чекає читацька спільнота.
Ось і цей номер вже сьогодні отримають люди практично у всіх селах звільненого від російських окупантів правобережжя області. А читати в свіжому номері «Нового дня» є що навіть найвибагливішому читачеві. Думається, нікого не залишить байдужим публікація Олега Батуріна, якою відкривається газета, про двох колишніх товаришів, котрі до 2014 року служили в одній з військових частин ЗСУ в Криму. Один з них – В’ячеслав Кубрак з села Миролюбівки Бериславського району – після того, як півострів окупували російські загарбники, вийшов на материкову частину України і до кінця свого короткого, але яскравого життя залишився вірним військовій присязі та українському народові. За подвиг у боротьбі з ненависним ворогом Кубраку присвоєно (посмертно) звання Героя України.
Другий – Сергій Легкий – став на шлях зради. У 2014-му він відмовився виконувати наказ про передислокацію з окупованого Криму на вільну територію України і перейшов служити ворогу. І безславно загинув неподалік рідного села В’ячеслава Кубрака як зрадник.
Приверне увагу читача і розповідь «Нехай про війну в Україні знає весь світ» про херсонських журналістів, котрі з трибуни Глобальної конференції у столиці Чилі, яку проводила ЮНЕСКО, донесли світовій медіаспільноті правду про злочини російських окупантів стосовно українських журналістів: переслідування, викрадення, тортури.
Цікавим представляється і фоторепортаж про відновлення села Посад-Покровського Чорнобаївської громади. Особливо ж, коли сказати, що газета регулярно – з номера в номер – поетапно веде цю тему.
Про те, як ризикували життям своїм і своєї родини, рятуючи трьох поранених воїнів ЗСУ, розповідається про подвиг скромної сім’ї Софії Білої у публікації  «Не про себе думали – про захисників».
У номері також багато довідкової інформації для людей різного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!