Окупаційній Нижньосірогозькій «районній» бібліотеці, повідомляє на своєму каналі тамтешня окупаційна адміністрація, «колеги з Криму подарували партію художньої літератури. Серед книг – твори Д. Донцової, А. Марініної, Н. Лєонова, Устінової і Полякової. Є і класика, пригодницький роман».
До останнього жанру неосвічені колаборанти напевно віднесли книгу Алєксандра Жучковского «85 дней Славянска», яку бачимо на фото у центрі.  Ще у 2019 році журналіст Денис Казанський писав про неї так: «А в цілому цей опус можна охарактеризувати, як явку з повинною – автор без всіляких умовностей відкрито пише про участь Росії у війні, про те, як Москва постачала «ополченцям» техніку і зброю та керувала діями Стрєлкова. Якщо я не помиляюсь, це перший настільки відвертий опис ролі Росії у розв’язуванні і веденні військових дій на сході України від їх безпосереднього учасника з тієї сторони».
Дійсно, у той час, коли російські пропагандисти ще брехали про «внутрішній конфлікт» і «громадянську війну» на Донбасі, Жучковскій у подробицях розповів у своїй книзі, як квітні – липні 2014 року серед жителів регіону майже не було бажаючих воювати – настільки, що Стрєлкову з його бандою головорізів довелось відступити, а Росія ввела на українську територію регулярну армію та колонами почала постачати техніку та озброєння.
Журналіст вважав, що настільки відвертим автору опусу дозволили бути його погляди: «Жучковскій – одіозний персонаж, який дотримується відверто нацистських поглядів. У 2016 році він прямо писав, що українців слід фізично винищувати, оскільки існування української нації суперечить інтересам Росії».
І тепер таку «літературу» змушені читати наші земляки, які не можуть виїхати з окупації!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!