Йдеться про жителя окупованої Каховки Павла Філіпчука, який з перших днів повномасштабного вторгення працює у росіян. Наразі за погодженням із обласною прокуратурою фігуранту заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.
Нагадаємо, восени 2022 року на розгляд суду вже був скерований обвинувальний акт щодо фігуранта у його причетності до державної зради та колабораціонизму.
У період з червня по вересень минулого року 40-річний Філпчук, перебуваючи в окупованій Каховці, добровільно вирішив взяти участь у незаконних виборах. Він як «кандидат у депутати» від політичної партії держави-агресора «Единая Россия» взяв участь у псевдовиборах до так званої «ради депутатів Каховського муніципального округу Херсонської області І-го скликання». За результатами псевдоголосування та рішення так званої «Каховської територіальної виборчої комісії» фігурант був обраний депутатом. 19 вересня 2023 року в Каховці відбулося перше засідання псевдоради, на якій зловмисник був обраний так званим «головою Каховського муніципального округу херсонської області» терміном на 5 років.
Працівники слідчого управління обласного главку поліції кваліфікували дії псевдоголови за ознаками ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі йому за погодженням із обласною прокуратурою заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!