«Підтримуємо нашого лідера», – написано на першій шпальті окупаційної агітки «Каланчакский вестник» № 10. На другій (вона ж – остання) зазначено, що засновником пародії на газету є «адміністрація Каланчацького муніципального округу», наклад її складає 999 примірників, а редактором є Галина Єрмишко. Та сама Єрмишко, яка 30 років очолювала районну газету «Слава праці» у Каланчаку.
А ще колишня наша колега очолювала первинну організацію НСЖУ у своїй редакції, мала «Золоту медаль української журналістики» (2009 р.) і звання Заслуженого журналіста України (2010 р.). Що примусило її перейти на бік окупантів, які знищують все українське і розповідають про плани дійти до її рідної Тернопільської області і далі, досі незрозуміло. Як незрозуміло, що її змушує друкувати відверту дичину на сторінках окупаційної агітки.
«У своїй промові В. Путін подякував воїнам і всім співгромадянам, звернувшись до теми історичних російських земель і культурної спадщини, демонструючи готовність повернути те, що належить нашій Батьківщині по праву», – пише «газета». А ось ще одна цитата: «Єдність і патріотизм – це ті рушійні сили, які так необхідні нам зараз на шляху до великих перемог і звершень, подальшого прогресу і розвитку нашої малої і великої Батьківщини». Сподіваємось, що термін ув’язнення колаборантці після звільнення нашої рідної Херсонщини дадуть зовсім не малий, а великий. Можна навіть максимальний.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!