Про другий благодійний турнір з міні-футболу “Херсонщина і Крим – це Україна” на підтримку ЗСУ, що проходив у березні в польському Вроцлаві, “Новий день” вже розповідав. Газета по суті була тоді інформаційним партнером спортивного заходу, єдиною з України, журналіст якої подавав матеріали в газету і на сайт безпосередньо з місця події.

Учасниками благодійного турніру стали прихильники гри мільйонів з України, котрих повномасштабне вторгнення російських окупантів розкидало по всій Європі і навіть світу. Але вже вдруге вони приїхали до Вроцлава з Німеччини, Бельгії, Данії, Чехії, Швейцарії, Словаччини тощо не просто пограти у міні- футбол, а насамперед тому, щоб фінансово підтримати захисників України, засвідчити їм свою повагу.

Тож цього разу учасники і гості благодійного фонду (а серед них були генеральний консул України у Вроцлаві Юрій Токар і колишній гравець київського “Динамо”, заслужений майстер спорту Іван Яремчук) зібрали понад 200 тисяч гривень на підтримку ЗСУ.

-Про те, що ці кошти підуть на закупівлю дронів, організатори спортивного заходу вирішили заздалегідь, – розповів один з них, голова Білозерської футбольної ліги, що на Херсонщині, Сергій Шевейко.- Але які саме, з якими характеристиками потрібні, порадилися з військовими, котрі боронять Україну на Херсонському напрямку. Потім знайшли волонтерські організації у Польщі, які займаються виробництвом, зробили замовлення і напряму їх придбали без посередників. І ось результат: із 11 закуплених “пташок” шість передали бійцям Херсонської бригади Тероборони і п’ять – воїнам аеромобільної бригади. Захисники України щиро дякували футболістам-аматорам за придбані дрони, якими вони знищуватимуть російських окупантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!