Манкурти державі-агресору потрібні, аби у майбутньому гинули за інтереси Кремля. Тому цих манкуртів на окупованій Херсонщині виховують з дитинства. Дня не минає, аби в окупаційних засобах масової пропаганди не з’явилось інформації про якийсь пропагандистський захід для дітей.

Окупанти з Росгвардії, наприклад, недавно передали у музей окупаційної Генічеської санаторно-курортної школи-інтернату (тієї самої, директора якої Наталію Косову вбили у перший день повномасштабного вторгнення) елементи свого форменого одягу і спорядження, макет автомата Калашникова, ящики з-під набоїв, а також гільзу від артилерійського снаряду калібром 100 мм.

«Певен, передані речі послугують благородній справі патріотичного виховання підростаючого покоління», – заявив під час передачі офіцер Росгвардії, який назвався Алєксєєм А.

Хоча для чого приховувати обличчя і прізвище, якщо займаєшся благородною справою? Росгвардійці, які знаходяться у сусідньому Новотроїцькому «муніципальному окрузі», взяли участь у відкритті класу «Юнармії» в окупаційній Сиваській загальноосвітній школі № 2.

Те ж саме відбулось в окупаційній Рубанівській школі Великолепетиського «муніципального округу». «Юнармія», нагадаємо, це «патріотична» мілітарна організація, де школярів вчать користуватись зброєю та любити «царя і отєчєство».

Учнів молодших класів окупаційної Горьковської школи Каланчацького «муніципального округу» урочисто прийняли в організацію «Орлята Росії». «Орлятські» значки їм чіпляли «юнармійці» з окупаційного загону «Чорноморець» і російські військові. У Скадовському «муніципальному окрузі» росгвардійці напали на окупаційну Приморську школу. На щастя, у межах навчань.

«Була розіграна ситуація збройного нападу на школу, – повідомив у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Олександр Дудка. – За легендою в освітній заклад намагались зайти два «терориста» і захопити «заручників».

В окупаційній Вільненській школі Нижньосірогозького «муніципального округу» військові провели для старшокласників «урок мужності» – вчили «мужньо» збирати-розбирати автомат і пістолет… Аби повернути дітей, над свідомістю яких нині знущаються окупанти, до нормального стану, потрібно буде багато часу та неабияка педагогічна і психологічна майстерність.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!