Через низьку вартість домашнього молока та відсутність кормів поголів’я корів на окупованому лівобережжі стрімко скорочується. І наразі у деяких невеликих селах від великої рогатої худоби залишились лише згадки. А от молочні продукти у магазинах регіону дорогі.
Високі ціни підприємці пояснюють далекою або важкою дорогою, адже проїжджати доводиться через блокпости, де з «освободітєлі» змушують «ділитись». Та і у цьому випадку деякі націнки виглядають зовсім неадекватними. Подивимось, якими є ціни на молочну продукцію в адміністративній «столиці» окупованого регіону – Генічеську, де магазинів немало, тому є конкуренція. За приклад візьмемо супермаркет Family Market у мікрорайоні міста. Літр молока з окупованого Мелітопольського молокозаводу там коштує від 62 (2,5 % жиру) до 75 рублів (3,2 %). Молоко з окупованого Джанкойського молокозаводу жирністю 3,2 % продають по 69 рублів за 900-грамовий пакет.

450 г однопроцентного кефіру того ж виробника вартує 38 рублів. 400 г джанкойської сметани жирністю 15 % коштують 89 рублів. Мелітопольська такою ж вагою, але з жирністю 20 %, вартує 99 рублів.

2,5-процентний мелітопольський йогурт продають по 54 рублі за 400 г.

Кисломолочний сир невідомого виробника, який у супермаркеті назвали «домашнім», продають по 185 руб/кг.

180-грамова коробочка-клинок кисломолочного продукту «Савушкин хуторок» коштує аж 109 рублів. Дорого, мабуть, тому що виробляють його у Росії і Білорусі. Власником компанії «Савушкин продукт» є, до речі, Алєксандр Мошенскій, якого також називають «рибним королем Білорусі», бо володіє ще і компанією «Санта Бремор».

Твердий сир того самого виробника, але торгової марки «Брест-Литовск» продають від 629 («Росссийский») до 633 («Финский» і «Голландский») рублів. Сир «Гранд Роял» з Джанкою коштує 846 руб/кг.

Є сири вартістю і більше тисячі рублів за кіло. Купити їх, зрозуміло, можуть лише колаборанти і російські військові. Іншим напівпорожні гаманці не дозволяють.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!